Informacje na tej stronie są przeznaczone wyłącznie dla pracowników ochrony zdrowia.

Profesjonalne żywienie kliniczne. Odcinek 2: Następstwa nietolerancji żywienia dojelitowego

Gastroenterologia
Gastroenterologia
  • 03/02/2025
Profesjonalne żywienie kliniczne. Odcinek 2: Następstwa nietolerancji żywienia dojelitowego

Opis video

W tym odcinku porozmawiamy o tym, które oddziały szpitalne i dlaczego są najbardziej narażone na wystąpienie nietolerancji. Prof. dr hab. n.med. Jacek Sobocki przybliży nam jej następstwa oraz konsekwencje finansowe jakie ponosi szpital.

Inne treści, które mogą Cię zainteresować
Profesjonalne żywienie kliniczne. Odcinek 2: Następstwa nietolerancji żywienia dojelitowego

W tym odcinku porozmawiamy o tym, które oddziały szpitalne i dlaczego są najbardziej narażone na wystąpienie nietolerancji. Prof. dr hab. n.med. Jacek Sobocki przybliży nam jej następstwa oraz konsekwencje finansowe jakie ponosi szpital.

Profesjonalne żywienie kliniczne. Odcinek 1: Nietolerancja żywienia dojelitowego

Co robić w sytuacji kiedy pacjent nie toleruje żywienia dojelitowego? Jak skutecznie radzić sobie z objawami ze strony układu pokarmowego takimi jak: biegunki, zalegania, ulewania? Praktyczne porady jak skutecznie i komfortowo dla pacjenta rozwiązać problem zamocowania zgłębnika.