Przewagi żywienia dojelitowego w porównaniu z pozajelitowym, kluczowe wskazówki dotyczące momentu przejścia na żywienie dojelitowe oraz praktyczne aspekty realizacji tego procesu.
Logowanie lub Rejestracja aby zobaczyć wszystkie ekskluzywne treści
Informacje na tej stronie są przeznaczone wyłącznie dla pracowników ochrony zdrowia.
Przewagi żywienia dojelitowego w porównaniu z pozajelitowym, kluczowe wskazówki dotyczące momentu przejścia na żywienie dojelitowe oraz praktyczne aspekty realizacji tego procesu.
Logowanie lub Rejestracja aby zobaczyć wszystkie ekskluzywne treści
Podsumowanie w punktach najważniejszych informacji oraz korzyści wynikających z wczesnego wdrażania dojelitowego leczenia żywieniowego na OIT.
Wykład 7: „Żywienie dojelitowe w OIT” – prof. dr hab. n.med. Jacek Sobocki. Jakie wyzwania stawia przed nami pacjent krytycznie chory? Na to i inne pytania odpowiemy w trakcie tego wykładu.
68-letni pacjent w 4 dobie hospitalizacji na OiT – na pytanie czy i jak przejść na żywienie dojelitowe opowiada prof. dr hab. n. med. Jacek Sobocki w wykładzie 4 „Jak sprawnie i bezproblemowo przejść z żywienia pozajelitowego na dojelitowe”. W tym odcinku również poznamy korzyści wynikające z przejścia z PN na EN.